Kemi

mængdeberegniner.

19. januar 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan nogen hjælpe mig med at besvare følgende opgave?

tak på for hånd.

Almindeligt sukker har formlen C12H22O11. beregn massen af 7,35 mol C12H22O1.

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2016 af mathon

    M(C12H22O11) = SUM({12,22,11}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 342,297 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2016 af 123434 (Slettet)

n=m/M hvor

n=stofmængde i mol

m=masse i gram

M=molarmasse, gram/mol

Du kender n=7,35 mol

Du finder molarmassen for hvert af de enkelte atomer i C12H22O11. Et brintatom vejer 1 g/mol, og da man har 22 af dem, skal man gange med atommassen med 22. Derefter finder man atomvægten af henholdsvis C og O og ganger med det antal man har af dem. 

M=12*12g/mol+22*1g/mol+11*16g/mol=342 g/mol

Vi benytter m=n*M, da det er massen vi er ude efter

m=7,35mol*342g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2016 af LubDub (Slettet)

#2

     molarmasse har enheden g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2016 af JulieW99

#3

#2

     molarmasse har enheden g/mol

Om man skriver g/mol eller gram/mol kan vel være det samme. g er trods alt forkortelse af gram.

- - -

Vh Julie


Svar #5
09. maj 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

hej er der nogen af jer der gider at kigge på mit seneste opslag? jeg har virkelig brug for hjælp

tak på forhånd ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2016 af LubDub (Slettet)

#4

Hvis jeg husker rigtigt, så nåede #2 at ændre og rette sit indlæg efter at have set min besked :) Jeg er personligt ligeglad med om, man skriver g/mol eller gram/mol, og det var altså ikke det, jeg hentydede til, omend #2 godt kunne være lidt mere konsekvent med sine enheder


Skriv et svar til: mængdeberegniner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.