Kemi

Oxidationstal

21. januar 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt brug for hjælp til disse to opgaver fra kemi 2000 C

Hvordan udregner man Oxidationstal i disse to opgaver?

111:

Find oxidationstal for svovl i:

a) 
                             H2S

b) 
                             SO2


c) 
                             SO3

d) 
                          H2SO3

f) 
              HSO4-

112:

Find oxidationstal for nitrogen i:

a) NO


b) 
                             NO2

c) 
                             N2O

d) 
                NH4+

e) 
                           N2H4

f) 
                             HNO2

g) 
                            NH2OH

h) 
                           N2O4

i) 
                           N2O5

j) 
               NO3-

k) 
              NO2-


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2016 af mathon

Oxidationstal for oxygen er -2 og oxidationstal for hydrogen er +1.
Summen af samtlige atomantal gange oxidationstal skal være lig med molekylets ladning udadtil.


Svar #2
21. januar 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hvordan finder du denne ladning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2016 af mathon

111
a)

                H_2S    er neutralt ladet dvs ladning 0

                2\cdot (+1)+x=0

                x=-2

                H_2\overset{\mathbf{\color{Red} -2}}{S}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2016 af mathon

111
b)

                H_2SO_3    er neutralt ladet dvs ladning 0

                2\cdot (+1)+x+3\cdot (-2)=0

                x=4

                H_2\overset{\mathbf{\color{Red} +4}}{S}O_3


        


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.