Kemi

pKa-værdien

22. januar 2016 af Silahm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis man plotter en graf med log((A-AQ)/(AQH-A)) på y-aksen og pH på x-aksen. Hvordan finder man så pKa-værdien? Skal man isolere x-værdien eller y-værdien ud fra ligningen, som man får fra grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2016 af mathon

Hvis
er             pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )

                \log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )=pH-pK_s
og
                \alpha =\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}


Skriv et svar til: pKa-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.