Matematik

Vinkelhalveringslinje

22. januar 2016 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det her er nogen med at finde vinklerne og sidelængderne. Nogen med et godt bud?

Vedhæftet fil: Opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2016 af mathon

Når D er {v_A}'s fodpunkt
haves:
                        \angle ADB=180^{\circ}-\left(\tfrac{1}{2}A+B\right)

                        \angle ADC=180^{\circ}-\angle ADB       


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2016 af mathon

                      \frac{v_A}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(\angle ADB)}

                      v_A=\frac{c}{\sin(\angle ADB)}\cdot \sin(B)


Svar #3
22. januar 2016 af TingleFinger (Slettet)

#2

                      \frac{v_A}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(\angle ADB)}

                      v_A=\frac{c}{\sin(\angle ADB)}\cdot \sin(B)

Hvad for en af dine svar hører til hvad? Jeg tror jeg har forvirret mig selv. Så jeg spørge bare for en sikkerheds skyld.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2016 af mathon

Lav en tegning og få overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2016 af PeterValberg

#0 GeoGebra's geometri-menu er ganske glimrende til at
     lave en tegning, som Mathon foreslår i #4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.