Matematik

Flagfootball

24. januar 2016 af Jesper2512 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej drenge. Jeg har meget svært ved matematik, jeg håber i kan hjælpe mig!

Flagfootball spilles på en bane, der er mindre end den, man bruger til Amerikansk fodbold. Det anbefales at spille på en bane der har målene 70x30 yards.

3/a Omregn målene til meter, når 1 yard= 0,9144

I reglerne står at forholde mellem siderne skal være 7:3, samt at målene på banen skal befinde sig indenfor disse grænser: Længde: 65-80 yards  Bredde: 25-30 yards.

3/b Hvor bred skal en bane så være, hvis længden er 70 meter?

I amerikansk fodbold er målene på banen 120x50 yards.

3/c Beregn forholdet mellem arealerne af de to typer bane


Svar #1
24. januar 2016 af Jesper2512 (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2016 af 123434 (Slettet)

a)

1 yard=0,9144 meter

70 yard=70*0,9144m=64,008 m

30 yard=30*0,9144m=27,432 m

Den anbefalede bane, som er 70*30 yards, har målene 64*27 m. 

b)

Forholdet mellem længde og bredde skal være 7:3

Du kender længden, som er 70. Du ved, at forholdet mellem længde og bredde er 7/3. Disse oplysninger benytter du til at finde bredden

70/b=7/3

70/b*b=7/3*b

70=7/3*b

b=70:(7/3)=30

Når længden er 70 meter, så er bredden 30 meter.

30 yards svarer ca. til 27,4 meter, så 30 meter er nok i overkanten. Så hvis man kan gå ned på en bredde på 27 meter

3)

Den anbefalede bane 70*30 yards

Amerikansk bane 120*50 yards

Forholdet mellem den amerikanske banes areal og den anbefalede banes areal

(120*50)/(70*30)=2,86/1


Skriv et svar til: Flagfootball

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.