Kemi

Partialtryk og ligevægt

24. januar 2016 af aeondude (Slettet) - Niveau: B-niveau

En beholder, der har et volumen på 2liter, indeholder ved ligevægt 2,6mol carbonmonoxid, 1,5mol dichlor og 5,0mol phosgen, C(-_O)Cl2. Temperaturen er 25 C

Beregn de tre stoffers partialtryk
beregn ligevægtskonstanten Kp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2016 af mathon

        p_{total}=\frac{((2{,}6+1{,}5+5{,}0)mol)\cdot \left ( 0{,}083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot (298\; K)}{2\; L}=112{,}736\; bar

Partialtrykkene er molbrøkerne af totaltrykket.


Svar #2
24. januar 2016 af aeondude (Slettet)

Hej, og ligevægtskonstanten Kp, hvordan beregner jegden her?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2016 af mathon


               CO\; +\; Cl_2\; \rightleftharpoons \; COCl_2

                    K_p=\frac{p_{COCl_2}}{p_{CO}\cdot p_{Cl_2}}                    


Svar #4
24. januar 2016 af aeondude (Slettet)

Kan du indsætte tallene, fordi når jeg gør det for jeg et alt for højt tal, og enheden bagefter er så angivet i bar?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2016 af mathon

     p_{COCl_2}=\frac{5{,}0}{9{,}1}\cdot 112{,}736\; bar=61{,}943\; bar

     p_{CO}=\frac{2{,}6}{9{,}1}\cdot 112{,}736\; bar=32{,}210\; bar

     p_{Cl_2}=\frac{1{,}5}{9{,}1}\cdot 112{,}736\; bar=18{,}583\; bar

                          CO\; +\; Cl_2\; \rightleftharpoons \; COCl_2

                         K_p=\frac{p_{COCl_2}}{p_{CO}\cdot p_{Cl_2}}

                         K_p=\frac{61{,}943\; bar}{(32{,}210\; bar)\cdot (18{,}583\; bar)}=0{,}1035\; bar^{-1}


Skriv et svar til: Partialtryk og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.