Matematik

please hjælp

24. januar 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave ? forstår ingenting..

?to kystvagstationer har på en retlinjet kyst i øst-vestlig retning en indbyrdes afstand på 10,5 km. Fra et skib, der har en stik østlig kurs, danner sigtelinjerne til stationerne vinkler med skibets sejlretning på 25° og 103°. Tegn en skitse af situationen og bestem skibets afstand fra land


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af StoreNord

4,41 km


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2016 af hesch (Slettet)

Tegn en trekant ABC.  A og B er de to stationer, og linien AB er vandret.

Skibet ( C ) er et punkt ovenfor linien.  Den indre vinkel CAB = 25º, den indre vinkel CBA = 180º - 103º = 77º. 
Find afstanden mellem C og linien AB.

PS:   #1:  Det er da ikke en hjælp, det er (måske) facit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2016 af StoreNord

#2 har ret i, at det er en dårlig hjælp, men det er altid godt at vække elevens opmærksomhed og se, om der er hul igennem. Det tager jo noget at lave en tegning på studieportalen.    :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2016 af hesch (Slettet)

#3:  Pjat.  Så længe spørgeren er logget på, er der formodentlig hul igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2016 af mathon

Af en tegning ses:

                                \tan(25^{\circ})=\frac{a}{10,5+x}

                                \tan(77^{\circ})=\frac{a}{x}

hvoraf
                                \frac{1}{\tan(25^{\circ})}=\frac{10{,}5+x}{a}

                                \frac{1}{\tan(77^{\circ})}=\frac{x}{a}                      
subtraktion 
giver:

                                \frac{ \tan(77^{\circ})-\tan(25^{\circ})}{\tan(77^{\circ})\cdot \tan(25^{\circ})}=\frac{10{,}5}{a}

                                a=\frac{\tan(77^{\circ})\cdot \tan(25^{\circ})}{ \tan(77^{\circ})-\tan(25^{\circ})}\cdot 10{,}5\neq 4{,}41


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2016 af hesch (Slettet)

#5:  Dine mellemregninger udgør - på nær de sidste indtastninger på en lommeregner - også et facit.

Jeg føler mig derfor fristet til at kaste sømmåtten ud, for at standse strømmen af spøgelsesbilister, ved:

Facit af mellemregninger i #5 bliver:  a = 5,49 km

Jaaaah, jeg kom i mål først.


Skriv et svar til: please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.