Matematik

RENTER( kapitalfremskrivning)

25. januar 2016 af ghghghg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man efter 9 år kan hæve 42909, efter at have sat 4000 i banken, hvad har ens årlige rente været? ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af PeterValberg

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

Kn er kapitalen efter n rater
K0 er startkapitalen
n er antal rater (år i dit tilfælde)
r er den procentvise rente skrevet som decimaltal

Indsæt de kendte værdier og bestem r

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2016 af Capion1

Rentefoden på mere end 30% p.a. må vist siges at være et drømmescenarie.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2016 af PeterValberg

#2 Mon ikke der er tsatefejl :-) i #0 ?
     ellers skifter jeg gerne til den bank så hurtigt som muligt.
     Mon ikke startkapitalen var 40000 kr. ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. januar 2016 af ghghghg (Slettet)

er det så 42909=4000(1+r)^9.  også skal jeg isolere r

r = (42909/4000-1)^9 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2016 af PeterValberg

næsten :-)

r=\left(\frac{42909}{4000} \right )^{\tfrac19}-1

men er du sikker på, at startkapitalen kun er 4000 kr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
25. januar 2016 af ghghghg (Slettet)

jaaa hahahha.

- og gir resultatet 30,17% ??

men skulle man ikke rigtig sætte kvadratrod udenfor parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2016 af Capion1

# 6
Tegnet for niende-roden skrives 9√   Det hedder kvadratrodstegn kun for anden-roden 2√ eller kortere √


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2016 af PeterValberg

#6

Jeg har i #5 benyttet mig af, at:

\sqrt[n]{x}=x^{1/n}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: RENTER( kapitalfremskrivning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.