Kemi

Indgreb i ligevægtssystemer!

26. januar 2016 af aeondude (Slettet) - Niveau: B-niveau

For dichlor er Kh lig med 0,0902 M/bar ved 25°C . For dibrom er den 0,77 M/bar.

Beregn opløseligheden i vand ved 25C° for de to stoffer, når deres partialtryk er 1 bar.
Giv en forklaring på forskellen mellem de to stoffers opløselighed.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2016 af mathon

 opløseligheden i vand ved 25C° og 1 bar:

                                \left [Cl_2\, _{\textit(aq)} \right ]=\left (0{,}0902\; \tfrac{M}{bar} \right )\cdot \left ( 1\; bar \right )=0{,}0902\;M     

                                \left [Br_2\, _{\textit(aq)} \right ]=\left (0{,}77\; \tfrac{M}{bar} \right )\cdot \left ( 1\; bar \right )=0{,}77\;M                  

Forskellen ligger i de to gassers EN.

                       EN\! \! :
                                   Cl\; \; 3{,}0        
                                   Br\; \; 2{,}8                                                  


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2016 af mathon

samt i deres densitet
ved 25C° og 1 bar:
                                     d_{Cl_2}=2{,}86\; \tfrac{g}{L}

                                     d_{Br_2}=6{,}44\; \tfrac{g}{L}

Br2 fordeler sig langt bedre i vandet.


Skriv et svar til: Indgreb i ligevægtssystemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.