Kemi

Redoxreaktioner

27. januar 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg sidder fast i min lekiter omkring Redox og håber meget på lidt hjælp:

Mit problem er at få lige mange grundstoofer på hver side af lighedstegnet.

1) Sur opløsning: Sn + NO3- = SnO2 + NO2

Oxidationstallene er: 0, +IV. +IV og +IV

Forskellene mellem Sn  er 4 og No er 2

2) Neutral opløsning: As4 + ClO- = Cl- + AsO43-

O= 0, +I, -I, +V 

F= 2 og 5 

3) Sur opløsning

PbO2 + Cl- = Cl2

O = + IV, -I, +II, 0

F= 6 0g 0

4) Sur opløsning

P + HNO3 = H3PO4 + NO

O = 0, +V, +V, +2

F = 5 og 7

5) Sur opløsning

MnO+ C2O4-2 = Mn2+ + CO2

O = + II, + III, +II, ?IV

F = 4 og 7 

6) Basisk opløsning

HCOOH + Br2 = CO2 + Br-

O = +II, 0, ? IV, -I

F = 2 og 1 

7) Sur opløsning 

Fe + NO3- = Fe3+ + NH4+

O = 0, +V, +III, -III

F = 3 og 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

1)
                     \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{Sn}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +5}}{N}{O_3}^-\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} 4}}{Sn}O_2\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +4}}{N}O_2

.

        op   ned   antal
Sn    4                1
N              1        4

afstemning af op- og nedgange:

                     {Sn}\; +\; 4\, N{O_3}^-\; \rightarrow \; SnO_2\; +\; 4\, NO_2

afstemning af ladning:

                     {Sn}\; +\; 4\, N{O_3}^-\; +\; 4\, H^+\; \rightarrow \; SnO_2\; +\; 4\, NO_2

afstemning af hydrogen:

                     Sn\, _{\textit{(s)}}\; +\; 4\, N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; SnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 4\, NO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


oxygen stemmer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

2)
                     \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{As}_4 +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +1}}{Cl}O^-\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Blue} -1}}{Cl^-}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Red} +5}}{As}{O_4}^{3-}

.

        op   ned   antal
As    5                4       da antal As ønskes i et lige antal til afstemning af As4.
Cl              2     10

afstemning af op- og nedgange:

                     As_4\; +\; 10\, ClO^-\; \rightarrow \; 10\, Cl^-\; +\; 4\, As{O_4}^{3-}

afstemning af ladning:

                     As_4\; +\; 10\, ClO^-\; \rightarrow \; 10\, Cl^-\; +\; 4\, As{O_4}^{3-}\; +\; 12\, H^+

afstemning af hydrogen:

                     \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! As_4\, _{\textit{(s)}}\; +\; 10\, ClO^-\, _{\textit{(aq)}}\;+\; 6\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \; 10\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, As{O_4}^{3-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 12\, H^+\, _{\textit{(aq)}}
oxygen stemmer.


Svar #3
27. januar 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hvordan ved du hvor mange der er af dem? :) 


Svar #4
27. januar 2016 af Anonyminized (Slettet)

Og hvordan kan du få nummer 5 til at stemme? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af mathon

5)

                   \overset{\mathbf{\color{Red} +4}}{Mn}O_2\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +3}}{C_2}{O_4}^{2-}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} \! \! \! \! \! +2}}{Mn^{2+}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +4}}{C}O_2

.

        ned   op   antal
Mn     2                1
C               1        2

afstemning af op- og nedgange:
                     MnO_2\; +\; C_2{O_4}^{2-}\; \rightarrow \; Mn^{2+}\; +\; 2\, CO_2\;

afstemning af ladning:

                     MnO_2\; +\; C_2{O_4}^{2-}\; +\; 4\, H^+\; \rightarrow \; Mn^{2+}\; +\; 2\, CO_2\;

afstemning af hydrogen:

             MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; C_2{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\;\, +\, 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


oxygen stemmer.


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.