Matematik

Integralregning

27. januar 2016 af gymgym1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med den vedhæftede opgave?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

Skærmbillede 2016-01-27 kl. 13.15.09.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

Volumenberegning af 360°'s drejning om x-aksen_

                     V_x=\pi \cdot \int_{-r}^{r}\left (\sqrt{r^2-x^2} \right )^2\textup{d}x=

                                 \pi \cdot \int_{-r}^{r}\left (r^2-x^2 \right )\textup{d}x=

                                 \pi \cdot \left [ r^2 x-\frac{1}{3}x^3 \right ]_{-r}^{r}=

                                 \pi \cdot\left ( r^2 \cdot r-\frac{1}{3}\cdot r^3-\left ( r^2 (-r)-\frac{1}{3}\cdot (-r)^3 \right ) \right )=

                                 \pi \cdot\left ( r^3-\frac{1}{3}r^3+r^3-\frac{1}{3} r^3\right )=

                                 \pi \cdot r^3\cdot \left (1-\frac{1}{3}+1-\frac{1}{3} \right )=

                                 \pi \cdot r^3\cdot \left (2-\frac{2}{3} \right )=

                                 \pi \cdot r^3\cdot \left (\frac{6}{3}-\frac{2}{3} \right )=

                                 \frac{4}{3}\pi \cdot r^3

                              


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2016 af Soeffi

#0 Du kan vise det ved at dele kuglen ind i cylingerformede skiver. Hver skive har rumfanget: 

\pi (\sqrt{r^2-x^2})^2\;dx = \pi (r^2-x^2)\;dx

Her er π·(r2 - x2) lig med arealet af cylinderens grundflade og dx er cylinderens højde. 

Disse led skal integreres fra x = -r til x = r.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.