Matematik

Ligning

27. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan løser man følgende ligninger (er helt blank)

x/3 + 1 = x

(x-3) * (x+4) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

x/3 + 1 = x      multiplicer med 3 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

(x-3) * (x+4) = 0       brug nul-reglen.

               


Svar #3
27. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

#1

3+x/3 + 1 = x + 3

x + 1 = 3x

2x = 1

x = 0,5

Eller er jeg helt fra den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2016 af mathon

            3\cdot \left (\frac{x}{3}+1 \right )=3\cdot x    gang ind i parentes

            \left (x+3 \right )=3x                 hæv parentes

            x+3 =3x                     subtraher x på begge sider

            3 =2x                              divider med 2 på begge side

            \frac{3}{2} =x


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.