Kemi

Stofmængde

27. januar 2016 af laco (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende opgave, som jeg håber nogen kan forklare metoden til at udregne.

KMnO4 reagere med en ækvivalent stofmængde af H2O2. Der er overskud af H2SO4.

Der anvendes 450mL af en opløsning af KMnO4 med formel koncentration 0,0195mol/L.

1: Beregn stofmængden af H2O2, der er ækvivalent med stofmængden af KMnO4.

2: Beregn volumen af O2, der maximalt kan dannes ved reaktionen ved 1.02 bar og 23.0C

3: Beregn massen af H2O, der maximalt kan dannes ved reaktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af mathon


    \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 5\, H_2O_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 2\, Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;5\, O_2\, _{\textit{(g)}} \; +\;8\,H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2016 af mathon

1.

         titerstofmængde:
                                             n_{Mn{O_4}^-}=\left ( 0{,}450\; L \right )\cdot \left ( 0{,}0195\tfrac{mol}{L} \right )=0{,}008775\; mol
Den hermed ækvivalente
stofmængden af H2O2:
                                             n_{H_2O_2}=\tfrac{5}{2}\cdot n_{Mn{O_4}^-}=0{,}021938\; mol
                                       
                             


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2016 af mathon

2.
      n_{O_2}=n_{H_2O_2}=0{,}021938\; mol

Ved brug af idealgasligningen
haves:
                         V_{O_2}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left (0{,}021938\; mol \right )\cdot \left ( 0{,}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( \left ( 273{,}15+23{,}0 \right ) K\right )}{1{,}02\; bar}=

                                                                                                    0{,}529582\; L=529{,}6\; mL
         


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.