Kemi

Titrering

28. januar 2016 af laco (Slettet) - Niveau: C-niveau

HCl(aq) + NaOH(aq)  ->  NaCl(aq) + H2O(aq)

Jeg skal finde følgende enheder om 20.2mL NaOH

c/mol/L og n/mol

For HCl kender jeg: V/L = 20ml - c/mol/L = 0.09828

Hvordan udregner jeg disse problemr? jeg har en masse jeg skal beregne og er usikker på min metode.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af mathon

Anvendt titratorstofmængde:

                              HCl : NaOH = 1 : 1

        titerligning:
                            n_{base}=n_{syre}

                            V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}= V_{HCl}\cdot c_{HCl}

                            c_{NaOH}= \frac{V_{HCl}}{V_{NaOH}}\cdot c_{HCl}

                            c_{NaOH}= \frac{20}{20{,}2}\cdot \left ( 0{,}09828\; M \right )

                             
                                                


Svar #2
28. januar 2016 af laco (Slettet)

[n_{base}=n_{syre}] stofmængden vil altid være den samme begge stede?


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.