Matematik

Andengradspolynomier

28. januar 2016 af simonpet199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Håber nogen kan hjælpe med denne opgave(vedhæftet)..


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2016 af PeterValberg

For at der skal være en fælles tangent, skal gælde at:

f'(1)=g'(1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. januar 2016 af simonpet199 (Slettet)

skal det også gælde at f(1)=g(1)??


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2016 af mathon

…fælles tangent i samme punkt…


Svar #5
28. januar 2016 af simonpet199 (Slettet)

betyder det så, at b og c er det samme??


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2016 af mathon

nej det betyder
at
            f(1)=g(1)


Svar #7
28. januar 2016 af simonpet199 (Slettet)

skal 1 så indsættes på x's plads??


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. januar 2016 af mathon

Du har
               g{\, }{}'(1)=f{\, }'(1)

               4\cdot 1+b=-2\cdot 1

               4+b=-2

               \mathbf{\color{Red} b=-6}

og
               g(1)=f(1)

               2\cdot 1^2-6\cdot 1+c=-1^2

               2-6+c=-1

               -4+c=-1

               \mathbf{\color{Red} c=3}


Svar #9
28. januar 2016 af simonpet199 (Slettet)

ja okay, det giver mening.

Tak for hjælpen alle sammen :-)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.