Matematik

konstanternes betydning

31. januar 2016 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, håber nogen der kan hjælpe mig :)

jeg vedhæftet et billede afopgaven, men opgaven går ud på at jeg skal gør rede for funktionens konstanter.

- t betegnes antal år efter 2009

- f(t)= det danske BNP pr. indbygger mål i euro

- 40400  begyndelsesværdien

- 1,017 er konstanten, men ved ikke helt, hvordan jeg skal uddybe, hvad konstanten egentlig fortæller

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2016 af Capion1

Året 2009 modsvarer t = 0
f (0) = 40400 som så må være BNP i dette år.
Fremskrivningsfaktoren 1,017 viser, at væksten i BNP er 1,7% pr. år   (Renteformlen (1 + r)n)

Skærmbillede 2016-01-31 kl. 13.46.40.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2017 af fml8 (Slettet)

Nogen der kan svare mig på, hvilket eksamesæt denne opgave er fra?


Skriv et svar til: konstanternes betydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.