Matematik

Logaritmer hjælp!

31. januar 2016 af ano12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hovrdan løser man disse ligninger??

log(x) = 2,5

log(x) = -3

log(2x+90) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af peter lind

Benyt at hvis log(u) = y så er u = 10y


Svar #2
31. januar 2016 af ano12345 (Slettet)

er det så log(10) = 2,5??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2016 af mathon

               \log(10)=1

                                \log(x)=2{,}5

                                10^{\log(x)}=10^{2{,}5}

                                x=10^{2{,}5}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af mathon

                               \log(x)=-3

                               10^{\log(x)}=\10^{-3}


Svar #5
31. januar 2016 af ano12345 (Slettet)

Hvad med den sidste? Den er den sværeste...


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2016 af Soeffi

#0

log(x) = 2,5 => x = 10^(2,5) = 316,2

log(x) = -3 => x = 10^(-3)  = 0,001

log(2x+90) = 2 => 2x + 90 = 10^2 => 2·x = 100 - 90 => x = 10/2 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2016 af 123434 (Slettet)

1)

log(x)=2,5

log og 10 ophæver hinanden. Opløft i 10 på begge sider

10log(x)=102,5

3)

log(2x+90)=2

10 og log ophæver hinanden. Opløft i 10 på begge sider

10log(2x+90)=102

2x+90=100

2x+90-90=100-90

2x=10

2x/2=10/2

x=5


Skriv et svar til: Logaritmer hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.