Kemi

Ædelgasstruktur

31. januar 2016 af vSille (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilke af disse ioner har ædelgasstruktur(Har samme elektronsstruktur som en af ædelgasserne)?

Al3+ 

S2- 

Fe2+

Ca2+

H-

H+

Må gerne begrundes hvorfor, men er ikke nødvendigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2016 af mathon

                    13Al3+  \left [ Ne \right ]

                   16S2-     \left [ Ar \right ]

                   20Ca2+  \left [ Ar \right ]


Svar #2
31. januar 2016 af vSille (Slettet)

Hvad står Ne og Ar for? :)

Altså betyder det, at de har sammen ædelgasstruktur som Neon og Argon?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2016 af mathon

    Ja.


Skriv et svar til: Ædelgasstruktur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.