Matematik

Faktorisering af andengradpolynomiet..

31. januar 2016 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - 

Jeg har brug for hjælp med en af mine opgaver.
Opgaven lyder således: 

Faktoriser andengradspolynomiet: x^2-6x+9 
Jeg kender d, som er = 0, nulpunkterne som er = 3. 
 

Skal jeg bruge formlen, a(x-x1)(x-x2)? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af gariban

sry læste forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2016 af Capion1

# 0  sidste linje
Det er rigtigt.
Da roden forekommer som dublet, kan du kort skrive
(x - 3)2


Svar #3
31. januar 2016 af Sahra123 (Slettet)

Så, f(x)=a(x-3)^2? 
Men hvad skal så indsættes på x plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af Capion1

x kan antage alle reelle tal, således at
x2 - 6x + 9  =  (x - 3)2
Højresiden er en anden måde at skrive venstresiden på og begge udtryk er funktionsforskriften  f (x) .


Skriv et svar til: Faktorisering af andengradpolynomiet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.