Matematik

Find grundlinje i ligebenet trekant udtrykt ved r

31. januar 2016 af SimoneSørensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! 

Jeg har en ligebenet trekant ABC, hvor a=r, c=r, B=120, C=30 og A=30. Hvordan finder jeg ud af, hvor lang b er? (udtrykt ved r) 

Jeg kan vel ikke bruge sinus, når det skal udtrykkes ved r? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af mathon

     Brug kordeformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2016 af mathon

                  b=2\cdot r\cdot \sin\left ( \tfrac{B}{2} \right )
eller
                  b=2\cdot r\cdot \cos\left (A \right )


Svar #3
01. februar 2016 af SimoneSørensen (Slettet)

Men kan jeg godt det, når der skal være udtrykt ved r? 


Skriv et svar til: Find grundlinje i ligebenet trekant udtrykt ved r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.