Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P

01. februar 2016 af Patrickmarloth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! Jeg har lidt problemer med, hvordan jeg skal regne denne opgave ud - håber at der nogle derude som kan hjælpe mig :)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

1/2= en halv

f(x)= 1/2e^x-2x, P(0,1/2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2016 af PeterValberg

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) kan bestemmes som:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2016 af mathon

Tangentligning:
                                   y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)      med     x_o=0  og  f(x_o)=\frac{1}{2}

         f{\, }'(x)=\frac{1}{2}e^x-2


Svar #3
01. februar 2016 af Patrickmarloth (Slettet)

Ej hvor fedt, tusinde tak!


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.