Matematik

Tredjegradspolynomium

01. februar 2016 af hjælpmig199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Håber nogen kan hjælpe med opgave...


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2016 af Soeffi

Svaret er C, koefficienten til x er -27 og da dette tal er grafens hældning ved skæring med y-aksen. Da, det ses at kun C har en negativ hældning i skæringspunktet med y-aksen, må svaret være C.


Svar #2
01. februar 2016 af hjælpmig199 (Slettet)

skal man ikke bruge f(x)=x^3 -27x+100 til noget ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2016 af Soeffi

#2

De -27 foran x bruges.


Svar #4
01. februar 2016 af hjælpmig199 (Slettet)

Mange tak :-) Og tak for din tid :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2016 af mathon

                                            f{\, }'(x)=3x^2-27

Vandrette tangenter for:
                                             f{\, }'(x_0)=3{x_o}^2-27=0

                                                                  {x_o}^2-3^2=0

                                                                  (x_o+3)(x_o-3)=0

                                                                  x_o=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.
 


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.