Matematik

Monotoniforhold osv.

02. februar 2016 af aresiio (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Kan I hjælpe mig med det her? 

Figuren viser gragen for funktionen f(x)=-34+4x3+362+5

a) Bestem f(-2) og f'(-2), og gør rede for, hvad disse tal fortæller om grafen.

b) Bestem funktionens monotoniforhold ved hjælp af f'(x).

Vedhæftet fil: mattta.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af PeterValberg

Se video nr. 8,9,10,11 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af mathon

                          f(x)=-3x^4+4x^3+36x^2+5

                          f{\, }'(x)=-12x^3+12x^2+72x

ekstrema kræver:
                           f{\, }'(x)=-12x^3+12x^2+72x=0

                                                  x^3-x^2-6x=0

                                                  x\left (x^2-x-6 \right )=0

                                                  x\left (x+2\right )\left ( x-3 \right )=0

Monotoniforholdene for f(x) bestemmes af fortegnsvariationen for f{\, }'(x) i monotoniintervallerne.


Skriv et svar til: Monotoniforhold osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.