Matematik

Halveringskonstant?

02. februar 2016 af Anne0909 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Jeg har en opgave som har noget at gøre med halveringskonstant, men jeg ved ikke hvilken ligning jeg skal bruge for at løse det. 

Opgaven lyder: 

Strålingsintensiteten af et stof reduceres med 50% om året. Efter hvor mange år er intensiteten faldet til 0,1% ?

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af mathon

Henfaldsligning:

                                              I(t)=I_0\cdot (1+r)^{t}\; \; \; \; \; \; -1<r<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af mathon

Henfaldsligning:

                                             I(t)=I_0\cdot (1+(-0{,5}))^{t}     npr tiden m åles i år.

                                             I(t)=I_0\cdot \left(\frac{1}{2}\right)^{t}

                                             0{,}001\cdot I_0=I_0\cdot \left(\frac{1}{2}\right)^{t}

                                             10^{-3}=\left(\frac{1}{2}\right)^{t}

                                             \log\left (10^{-3} \right )=\log\left (\left(\frac{1}{2}\right)^{t} \right )

                                             -3=\log\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot t

                                             t=\frac{-3}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}

                                             


Skriv et svar til: Halveringskonstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.