Matematik

Bestem stamfunktion og forskrift

03. februar 2016 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Er der nogen der vil hjælpe med nedenstående opgaver?
1) En funktion er bestemt ved g(x) = e?2x +2x3 + 2x 

Hvilken af følgende funktioner er g(x) stamfunktion til?

    f1(x) = −2e?2x +5x2 + 2    

    f2(x) = −2e?2x +6x2 + 2    

    f3(x) = −½e?2x +½x4 + x2  
 

2)  En funktion er bestemt ved f(x) = 3x2 − 2.

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f(x), hvis graf går gennem punktet P(2;9)

3) Bestem den stamfunktion F(x) til f(x) = ex + 2e−2x, hvor hvilken F(0) =3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2016 af mathon

1)

                   g(x)=e^{-2x}+2x^3+2x
                   g{\, }'(x)=\; ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2016 af mathon

2)
              F(x)=x^3-2x+k
og
              F(2)=2^3-2\cdot 2+k=9
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2016 af mathon

3)
          F(x)=e^x-x^2+2e\cdot x+k

og

          F(0)=e^0-0^2+2e\cdot 0+k=3


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion og forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.