Matematik

Nogle der kan hjælpe mig med trigonometri opgaver?

04. februar 2016 af Pogboooom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp med opg 2 og 3


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2016 af SuneChr

2)
|CD| = |BC|  radius i cirklen
Da har man den retvinklede ΔACD , hvor Pythagoras' sætning benyttes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Da AD er tangent til cirklen er Vinkel D ret. Trekanten ACD er retvinklet, så der kan bruges Pythagoras-

Radius i cirklen kaldes x.

AC=1,5+x

CD=BC=x

AD=2

AD2+CD2=AC2

22+x2=(1,5+x)2

løs selv ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Du har beskåret teksten til opgave 3 så meget for oven og for neden, at det ikke er muligt at læse teksten.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2016 af SuneChr

3)
SP 0402161411.GIFVink:     cos 60º = 1/2
                                                                                                      Løs da ligningen m.h.t. h

Vedhæftet fil:SP 0402161411.GIF

Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe mig med trigonometri opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.