Matematik

Andengradspolynomium

04. februar 2016 af pete1i (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe?? 

har vedhæftet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2016 af peter lind

Der gælder

f(0) = 1

f(2) = 5

Og da hældningen af tangenten i (0,1) er -2 gælder

f'(0) = -2

Det giver 3 ligninger til bestemmelse af a, b og c.

Start med ligningerne for x = 0.


Svar #3
04. februar 2016 af pete1i (Slettet)

hvad mener du med ligningen x=0


Svar #4
04. februar 2016 af pete1i (Slettet)

får c til 1 og b til -2, men hvordan findes a nu???


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2016 af peter lind

Det er ikke en ligning. Jeg mener du slipper nemmest fra opgaven ved først at løse ligningerne f(0) = 1 og

f'(0) = -2


Svar #6
04. februar 2016 af pete1i (Slettet)

så C=1, B=-2 og A=2

Derved forskrift:

f(x)=2x^2-2x+1

????


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.