Matematik

Stamfunktion

06. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg om F(x)=2x4-ex+7 er en stamfunktion til f(x)=6x3-ex

Min løsning

For at F(x) er en stamfunktion til f(x), gælder det, at F'(x)=f(x). Jeg differentierer F(x) og undersøger om F'(x) giver samme resultat som f(x)

F'(x)=4*2*x4-1-ex=8x3-ex

Da F'(x) ikke er lig med f(x), så er F(x) ikke stamfunktion til f(x)

Er jeg rigtig på den?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2016 af SuneChr

Det er helt korrekt.
Proceduren kaldes for integrationsprøven.


Svar #2
06. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Tak, skal du have

God weekend


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.