Kemi

HJÆLP!!? Syrer

06. februar 2016 af aeondude (Slettet) - Niveau: B-niveau

Yasmin har isoleret en syre fra en vestaustralsk plante. Syren er tilsyneladende stærkt giftig for de fleste dyr, men ikke for nogle arter af kængururotter. Stoffet indeholder

24,75 % carbon

3,12 % hydrogen

32,97 % oxygen

39,16 % fluor

Forbindelsens molare masse er 97,05 g/mol.

Find forbindelsens bruttoformel.
Opskriv strukturformlen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2016 af Soeffi

#0

Bruttoformlen kan skrives: CxHyOzFw , hvor bogstaverne angiver hvor mange mol, der er af hvert grundstof i 1 mol af stoffet.

Massen af carbon i et mol er  24,75%·97,05 g = 24,02 g. Dermed er der 24/12 mol = 2 mol C i 1 mol af stoffet og derfor er 

    x = 2

TIlsvarende fås, at... 

    y = 97,05·3,12%/1 = 3

    z = 97,05·32,97%/16 = 2 

    w = 97,05·39,16%/19 = 2

Bruttofromel: C2H3O2F2

Strukturformel: man ved, at det er en (carboxyl-) syre, det giver ikke andre muligheder end denne:

      F    O
      |     ||
F - C - C - O-H
      |
     H

2.2-di-flour-etansyre


Svar #2
06. februar 2016 af aeondude (Slettet)

Mange tak, anskuelig forklairng :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2016 af JaKoAndersen

Mange tak, en virkelig god forklaring!


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2016 af Soeffi

#1 Bruttofromel: C2H3O2F2. Strukturformel: man ved, at det er en (carboxyl-) syre, det giver ikke andre muligheder end denne:

      F    O
      |     ||
F - C - C - O-H
      |
     H

2.2-di-flour-etansyre

Hov, der mangler et H i strukturformlen!?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2016 af JaKoAndersen

Jo det gør der


Skriv et svar til: HJÆLP!!? Syrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.