Matematik

HJÆLP!

07. februar 2016 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Heysan allihop!

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave(se vedhæftet billede), er der nogen som kan forklare, vise hvordan den løses.

På forhånd tak!

Mvh: Anton


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af mathon

a)
      cos-relationen giver:

                                             \left | BC \right |^2=5^2+7^2-2\cdot 5\cdot 7\cdot \cos(114^{\circ})


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2016 af mathon

b)
          h_b=5\cdot \sin(180^{\circ}-114^{\circ})=5\cdot \sin(114^{\circ})

          T=\tfrac{1}{2}\cdot h_b\cdot b


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Beregn lBCl!

lABl er det samme som siden c, da vinkel C ligger overfor. lACl er det samme som b, da vinkel B ligger overfor. lBCl er det samme som siden a, da vinkel A ligger overfor

Du kender <A=114*, c=5 og b=7

Da trekanten er vilkårlig benytter du cosinusrelationerne til at udregne siden a, lBCl

a2=b2+c2-2bc*cos(A)

a2=72+52-2*7*5*cos(114)

a2=102,4715

√a2=√102,4715

a=10,1

lBCl eller siden a er ca 10,1


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2016 af mathon

Sinusrelationen giver

                                       \frac{\sin(B_{spids})}{b}=\frac{\sin(A)}{a}

                                       B_{spids}=\sin^{-1}\left (\left | AC \right |\cdot \frac{\sin(A)}{\left | BC \right |} \right )


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.