Fysik

Hjælp til enhed i en ligning

14. februar 2016 af Julie201r (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en, som kan hjælpe mig med at gennemskue, hvilken enhed ligningen ender ud i? 

((4186 J/kg*grad * 111,1 g * -8,5 grad - 4186 J/kg*grad * 12,2 g *7,9 grader) / (12,2 g)) kan det passe det ender ud i Joule, som så kan laves om til kJ ved at dividere med 1000? 

Den teoretiske værdi står i enheden kJ/kg og da jeg skal sammenligne min resutater med den teoriske værdi, skal resultaterne så ikke være i samme enhed? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2016 af LeonhardEuler

Enheden af resultatet vil være J/kg, og du får det korrekt nok ud i kJ/kg, hvis du dividerer resultatet med 1000.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2016 af hesch (Slettet)

#0:  Generelt stiller du enhederne i dit regnestykke op som en brøk. Se bort fra værdierne.

Husk at man dividerer med en brøk ved at gange med dens omvendte.

Disse "grader" giver du blot enheden "K" ( Kelvin ).

Herefter forkorter du enhederne i brøken, og ser hvad der bliver tilbage.

Der er så visse "trick" man skal huske, såsom at 1N = 1 kg*m / s2,  1J = 1 Nm, 1 Ωm = 1 Ωm2/m, osv.

men øv dig endelig ved at pusle med det. Enheder indenfor fysik er nærmest "alpha og omega".


Skriv et svar til: Hjælp til enhed i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.