Matematik

Andengradspolynomium. HJÆLP!

18. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der gider forklare og hjælpe mig med denne opgave?

Vedhæftet fil: opgave 3.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2016 af mathon

                    p(0)=5=a\cdot 0^2+b\cdot 0+c
hvoraf
                    c=5

                    p(x)=ax^2+bx+5

                    p{\, }'(x)=2ax+b

                    p{\, }'(0)=3=2a\cdot 0+b

hvoraf
                    b=3

                    p(x)=ax^2+3x+5

                           d=49=b^2-4a\cdot c

                           49=3^2-4a\cdot 5

                           49=9-20a

                           20a=-40

                            a=-2

                    p(x)=-2x^2+3x+5

rødder bestemmes
af:
                          -2x^2+3x+5=0
                  


Svar #3
18. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Tusind tak.

Jeg vender lige tilbage, når jeg har bestemt rødderne. 


Svar #4
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

d = 3^2-4*(-2)*5

d = 9 - (-40)

d = 49

Da diskriminanten er positiv, d<0), findes der 2 nulpunkter og dermed 2 rødder. Dem kan vi finde ved hjælp af formlen:

x1 = -b+√d/2*a = -3+√49/2*(-2) = -3+7/-4 = 4/-4 = -1.

x= -3-√49/2*8-2) = (-3)-7/-4 =

-10/-4 = 5/2 = 2.5.

Har jeg lavet det rigtigt? #mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2016 af mathon

Din rodberegning er rigtig.


Svar #6
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Okay. 

Godt at høre.

Er der nogen der kan vise hvordan man kan vise grafen ved hjælp af geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2016 af mathon


Svar #9
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

# 7 

# mathon. Du har sendt tomme svar.


Svar #10
22. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Der gælder med tilnærmelse, at CO2 - indholdet i søen kan beskrives ved en funktion af formen
f(t)=9,4⋅sin(0,26⋅t+0,99)+17,0, 0 ≤ t ≤ 24,,


hvor f ( t ) er CO2 - indholdet, målt i mg/L, og t er tidspunktet på døgnet.

Beregn CO2 - indholdet kl. 6 om morgenen.

Bestem det største CO2 - indhold i søen. 

Kunne du måske også hjælpe mig med disse her?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. februar 2016 af mathon

Beregn CO2 - indholdet kl. 6 om morgenen.

               f(6)=

Bestem det største CO2 - indhold i søen:

               f_{max}=9{,}4\cdot 1+17{,}0


Svar #12
23. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Den første:

f(6) = f(6)=9.4·sin(0.26·6+0.99)+17.

f(6) = 22.24


Svar #13
23. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

fmax= 26.4


Svar #14
23. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

fmax=9.4·1+17.0


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. februar 2016 af Soeffi

#6 Er der nogen der kan vise hvordan man kan vise grafen ved hjælp af geogebra?

Du skriver det, som er vist i inputfeltet, og trykker enter. Derefter siger du ja til at oprette skydere for a, b og c. Hvis du allerede kender a, b og c, skriver du bare deres værdier i inputfeltet i stedet for de tre bogstaver.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.