Matematik

Bestem en formel

18. februar 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave og kan ikke lige se hvad det er man skal og hvordan det skal gøres.

I et lukket område slipper man 150 markmus ud. Antallet markmus vokser med 39% i måneden.

Indfør passende betegnelser, og bestem en formel for antal mus son funktion af antal måneder, efter af de blev sluppet ud i området. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon

Eksponentiel vækst:

                         a=1+r=1+\frac{39}{100}=1+0{,}39=1{,}39


Svar #2
18. februar 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Er det svaret?, tror ikke helt jeg forstår det. Vil du være sød at forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2016 af PeterValberg

f(t)= 150\cdot(1+0,39)^t

hvor t er antal måneder efter de 150 markmus blev sluppet ud

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.