Matematik

Differentialkvotient

19. februar 2016 af Teko123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har en opgave hvor jeg har en funktion der er sammen sæt af 3 funktion.
y=f(x)=\begin{bmatrix} \begin{matrix} 0 & & 0\leq x \leq x_{0} \\ a*(x-x_{2}) & & x_{0}<x<9 & & \\ 30*x-240 & & 9\leq x \leq 14 \\ \end{matrix} \end{bmatrix}

I opgaven bliver jeg bedt om at sætte op forskriften for differentialkvotient y´=f´(x)
Men jeg ved ikke helt hvordan man skal gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2016 af mathon

                             y{\, }'=f{\, }'(x)=\begin{bmatrix} \begin{matrix} 0 & & 0\leq x \leq x_{0} \\ a & & x_{0}<x<9 & & \\ 30& & 9\leq x \leq 14 \\ \end{matrix} \end{bmatrix}


Svar #2
19. februar 2016 af Teko123 (Slettet)

Så det er bare \frac{d}{dx}(30x-240)=30

Nogen gange gør man tingene besværlige end hvad de er i virkeligheden :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2016 af mathon

og
              \frac{d}{dx}(ax-ax_2)=a-0=a


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.