Matematik

Differentialkvotient

19. februar 2016 af Magdalen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjelp med en med denne pgave

Linjen med ligningen 4y = 4x + a er tangen til grafen for f(x) =sqr x. Bestem a.

Sætter pris på en trinnvis forklaring.
Mange tak om noen hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2016 af StoreNord

4y = 4x + a           ; så er tangentens ligning y=1*x+a/4           ; den har altså hældningen 1.

Differentièr f(x), og Find ud af, hvor f'(x) netop er 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2016 af StoreNord

Linjen med ligningen 4y = 4x + a er tangen til grafen for f(x) =sqr x. Bestem a.

Jeg får lige den tanke at du nok mener sqrt(x), som er noget helt andet end sqr(x).         :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2016 af StoreNord

Tja, så spilder man tiden her. Tak


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.