Fysik

FYSIK B

20. februar 2016 af Superdu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder liiiiige med denne opgave der driller lidt!

Ved en tur i Ejection Seat blev to piger udsat for en startacceeleration  på 47 m/s^2. Stolen og pigerne havde tilsammen massen 140 kg.

a) Beregn størrelsen af den samlede kraft på stolen med pigerne, umiddelbart efter at stolen blev sluppet

Ved starten påvirker hver af elastikkerne stolen med en kraft

b) Bestem størrelsen af denne kraft


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a) Fsamlet = mstol+piger * a

b) Fsamlet = 2*Felastik - Ftyngde  <=>

Fsamlet = 2*sin(v)*Felastik - mstol+piger*g  <=>

Felastik = (Fsamlet + mstol+piger*g)/(2*sin(v))


Skriv et svar til: FYSIK B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.