Kemi

Koncentrationen af OH-

22. februar 2016 af StineLu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal vise formel og beregning for den aktuelle koncentration af OHi en regnvandsopløsning med pH 5,6.

Jeg tænker at jeg skal bruge formelen: 10-pOH

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge den, er der nogen der kan forklare mig det :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bruge at

pH + pOH = 14  <=>

pOH = 14 - pH

samt at

pOH = -log([OH-])  <=>

[OH-] = 10-pOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2016 af mathon

Ved 25°C:

                  pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )

                  \left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}\; M

                  \left [ OH^- \right ]=10^{\, 5{,}6-14}\; M=3{,}98\cdot 10^{-9}\; M


Svar #3
22. februar 2016 af StineLu (Slettet)

Tak. Jeg tror jeg er med.. Men kan I sætte ord på det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

pOH = -log([OH-])

er definitionen på pOH. Hvis vi isolerer [OH-], får vi

[OH-] = 10-pOH

Vi skal altså bruge pOH, men i opgaven har vi givet pH. Vi kan imidlertid finde pH af sammenhængen

pH + pOH = 14


Svar #5
25. februar 2016 af StineLu (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: Koncentrationen af OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.