Matematik

areal af trekant ved given ukendt linje

25. februar 2016 af Mallingg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgave B?

Jeg kan godt selv udregne formlerne, men er der nogen der kan skrive hvad jeg skal gøre step-by-step?

Det er noget med at trække 180 fra de 113 grader og så gøre noget men kan ikke helt få sat tingene rigtigt sammen.

Billede er vedhæftet. Det er opgave B

Vedhæftet fil: help.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af Soeffi

Du skal kende vinkel A.


Svar #2
25. februar 2016 af Mallingg (Slettet)

Jeg har udregnet den + lændge b i opgave a...

som jeg sagde


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2016 af PeterValberg

Hvis du kender længden af AB, vinkel A og arealet af ABE
så kan du bruge denne formel til bestemmelse af længden af BE

T=\frac12\cdot a\cdot b\cdot sin(C)

herunder med de aktuelle betegnelser

T_{ABE}=\frac12\cdot |AB|\cdot |BE|\cdot sin(A)

Indsæt de kendte værdier og isolér |BE|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. februar 2016 af Mallingg (Slettet)

Du er en gud.

Prøver lige når jeg kommer hjem :)


Svar #5
25. februar 2016 af Mallingg (Slettet)

Hvordan regner jeg Arealet af |ABE| ud? jeg kender hverken |AE| eller Vinkel E og B.

skal jeg gøre noget ved vinkel B for at finde vinklen for B i trekant |ABE|?

Det er netop det der forvirrer mig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2016 af Soeffi

#5 Jeg tror, at der i #3 skal stå 

T_{ABE}=\frac12\cdot |AB|\cdot {\color{Red} |AE|}\cdot sin(A) \Rightarrow |AE|=\frac{2\cdot T_{ABE}}{|AB| \cdot sin(A)}


Svar #7
25. februar 2016 af Mallingg (Slettet)

Jeg får ikke oplyst hverken AE eller BE.

Jeg fornemmer at jeg skal bruge trekanten til højre for at beregne længden af BE, men ved ikke hvordan jeg skal gøre det.

Jeg kan nemt regne vinkel C ud og kender længden AC men jeg mangler ligesom en mere vinkel.

Jeg fornemmer også at jeg skal gøre noget ved Vinkel B så jeg får fundet ud af hvad de 2 B vinkler er.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2016 af PeterValberg

#7 Jeps, det var en "smutter", som #6 fangede, - der skal selvfølgelig stå |AE|
      hvilket er det, du skal bestemme.

Du skal ikke bruge |BE| i denne sammenhæng og arealet af ABE er oplyst til 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
25. februar 2016 af Mallingg (Slettet)

nårhja.. så giver det mening. havde lige glemt at jeg får oplyst arealet!

prøver om jeg kan få det til at funge lidt senere :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #11
26. februar 2016 af Mallingg (Slettet)

Det virkede!


Skriv et svar til: areal af trekant ved given ukendt linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.