Matematik

Vektorregning

26. februar 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ville jeg beregne denne opgave vha. vektorregning?

Men hvor jeg samtidig har regnet ud at:(v-u)^2 =
(v-u)2 = v2+u2-2u·v

Hvor: vektoren der går fra Blommen sted til Æblested for "u" og vektoren, der går fra Blommen sted til Pærekøbing fra "v"
Vektoren v-u er vektoren der går fra Æblested til Pærekøbing. Længden af denne vektor er den søgte længde.

Men jeg kan ikke komme videre!

Og hvordan ville en skitse af dette se ud, når det er vektorregning?

To retlinjede veje fører fra et vejkryds i Blommehus til de to byer Æblested og Pærekøbing

Afstanden fra Blommensted til Æblested er 2.5 km

Afstanden fra Blommensted til Pærekøbing er 1.8 km

Vinklen imellem vejene er 115 grader

Beregn afstanden imellem Æblested og Pærekøbing

Hvordan ville man regne dette ud vha. vektorregning?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2016 af mathon

Selve opgaven mangler i din tekst.


Svar #2
26. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Dette er opgaven:

To retlinjede veje fører fra et vejkryds i Blommehus til de to byer Æblested og Pærekøbing

Afstanden fra Blommensted til Æblested er 2.5 km

Afstanden fra Blommensted til Pærekøbing er 1.8 km

Vinklen imellem vejene er 115 grader

Beregn afstanden imellem Æblested og Pærekøbing.

Men skal beregnes vha. vektorregning!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2016 af PeterValberg

Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med et spørgsmål,
du allerede havde gang i forleden [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2016 af mathon

Du har
                 \left |\overrightarrow{\AE P} \right |^2=\left |\overrightarrow{B\AE } \right |^2+\left |\overrightarrow{B P} \right |^2-2\cdot \left |\overrightarrow{B\AE} \right |\cdot \left |\overrightarrow{B P} \right |\cdot \cos(115^{\circ})

                 \left |\overrightarrow{\AE P} \right |^2=2{,}5^2+1{,}8^2-2\cdot2{,}5\cdot1{,}8\cdot \cos(115^{\circ})

                 \left |\overrightarrow{\AE P} \right |^2=9{,}49-9\cdot \cos(115^{\circ})

                 \left |\overrightarrow{\AE P} \right |=\sqrt{9{,}49-9\cdot \cos(115^{\circ})}

                 

                 


Svar #5
26. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Tusind tak, mathon!


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.