Matematik

Opgaver, hvor man skal aflæse grafer

27. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 2

http://docplayer.dk/5767052-Matematik-b-hoejere-forberedelseseksamen-fredag-den-6-december-2013-kl-9-00-13-00-hfe133-mat-b-06122013.html

a bestemmer, om parablen er positiv(vender benene opad) eller er negativ(vender benene nedad). Hvis a er større end 0, er parablen positiv, mens hvis a er mindre end 0, så er parablen negativ

Pvender benene opad, og værdien af a er derfor større end 0. P2 vender benene nedad, og værdien af a er derfor mindre end 0. P1 og P2 har ikke samme a-værdi

b er tangentens hældning med y-aksen, altså hældningen af tangenten i punktet (0,C). P1 har en positiv tangenthældning i (0,c) og P2 har en negativ tangenthældning i (0,c)

c er parablens skærring med y-aksen. Det ses, at de to parabler P1 og P2 skærer hinanden på y-aksen i det samme punkt, og dermed konkluderes, at de to parabler deler det samme skærringspunkt

Opgave 5

http://www.webmatematik.dk/media/406867/hf_matb_jun_2014_emu.pdf

Det ses, at grafen for figuren er en voksende eksponentiel funktion. 

f(x)=3x+3 kan udelukkes, da dette er en lineær funktion, som selvfølgelig er en ret linje

h(x)=3*(0,5)x er en aftagende eksponentiel funktion og udelukkes derfor. En eksponentiel funktion er aftagende, når a er mindre end 0

g(x)=3*2x er en eksponentielt voksende funktion og er derfor det rigtige svar. Når a er større end 1 for en eksponentiel funktion, er den eksponentielle funktion voksende

Jeg øver mig lidt på denne type opgaver, hvor man skal aflæse grafer og figurer osv. Jeg tænker på, om I får samme svar som mig

Tusind tak


Skriv et svar til: Opgaver, hvor man skal aflæse grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.