Matematik

Differentialregning

28. februar 2016 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave; 

En funktion f er givet ved f(x) = 2x2-5x+6

- Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))

Tænker at jeg først og fremmest skal finde den afledte funktion, som jo så vil være 

f´(x) = 4x-5

men ved ikke hvad jeg mere skal gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af mathon

Hvad er sammenhængen mellem hældningskoefficienten for tangenten i (2,f(2)) og f'(2)?


Svar #2
28. februar 2016 af Joe11111 (Slettet)

ved ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2016 af mathon

hældningskoefficienten for tangenten i (2,f(2)) er f'(2).


Svar #4
28. februar 2016 af Joe11111 (Slettet)

selvfølgelig! nå ja! Men hvordan finder man så ligningen :/ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2016 af mathon

Tangenten er en ret linje på hvilken du kan anvende punkt-hældningsformlen:

                y-f(2)=f{\, }'(2)\cdot (x-2)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.