Matematik

Tredjegradspolynomium

28. februar 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lavet følgende (vedhæftet) men kan ikke rigtig komme videre, er der nogle der kan hjælpe? 

Vedhæftet fil: tredjegradspolynomium.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af Soeffi


Svar #3
01. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg bruger sætning 2.17 til at komme videre.

Underviser har skrevet at alle med x_3=4 skal vælge et andet tal, da den ellers ikke vil gå op


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2016 af SådanDa

Du har regnet at:

(z-(2-i))(z-(2+i))(z-10)=z3-14z2+45z-50.

Du ved fra sætningen at det polynomium du skal finde er på formen

p(z)=an(z-(2-i))(z-(2+i))(z-10)=an(z3-14z2+45z-50)=anz3-14anz2+45anz-50an.

Så find an således at p(0)=-5


Svar #5
03. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Og hvordan gør jeg det - det er der jeg er lidt lost

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2016 af Soeffi

#4 Find an så p(0) = -5, dvs. så an·0- 14·an·0+ 45·an·0 - 50·an = -5 => -50·an = -5

Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.