Matematik

Retningsvektor

28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en aflevering. Jeg har det svært med denne opgave.

En linje k med reningsvektor rk = (-2,5) såtr vinkelret på linjen n der går igennem punktet (3,-3)

 a) Forklar hvilken af linjerne du kan bestemme ligningen ligningen for og hvilken du ikke kan. Bestem ligningen for den linje du kan

b) Find afstanden fra linjen til punktet (-4,0)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af mathon

Linjen n 
har normalvektor
                                \overrightarrow{n}_n=\overrightarrow{r}_k=\begin{pmatrix} -2\\5 \end{pmatrix}  og går gennem (3,-3)

         n\! \! :\; \; \begin{pmatrix} -2\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\y+3 \end{pmatrix}=0


Svar #2
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Så far jeg \binom{-2x+6}{5y+15} = 0

Hvad skal man så derefter


Svar #3
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Og hvad er forklaringen til at det er linje n man kan finde


Svar #4
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Jeg har fået linje n's ligning til at give 6x+27+15y


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2016 af mathon

Prøv igen.


Skriv et svar til: Retningsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.