Matematik

Triangulering

28. februar 2016 af klaus33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder med en opgave som jeg har brugt lidt over en time på men er kommet ingen vegne, så jeg tænkte at jeg ville spørge jer om hjælp.

Opgaven lyder:

Figur 2 viser en skitse af landskabet uden for Thisted Gymnasium

(Skitsen er vedhæftet)

• Punktet A er trappen ved den ene ende af gymnasiebygningen.

• Punktet B er trappen ved den anden ende af gymnasiebygningen.

• Punktet V er vandtårnet. Punktet E er elmasten.

Linjestykket |AB| er vores basislinje.

Landinspektør Erik Dam har været behjælpelig med at måle afstande og vinkler. Resultaterne er angivet herunder

• |AB| = 102,010 m

• ABV = 41,425?

• ABE = 116,604?

• BAV = 136,308?

• BAE = 59,925? .

1. Beregn ud fra de angivne størrelser afstanden mellem elmasten og vandtårnet på to måder.

2. Ifølge landinspektør Helle Thorning Bertelsen fra teknisk forvaltning Ved Thisted kommune er afstanden mellem elmasten og vandtårnet 1,989km. Sammenlign jeres værdier med tabelværdien.

Jeg har brugt sinus-relationen til at finde side AV. 

AV = 97.70

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af SuneChr

Det er rigtigt at anvende sin-relationen på begge trekanter ABV og ABE
Jeg får nu |AV| = 1706,272  (3 dec.)  vinkel AVB = 2,267º
|BV| = 1781,426  (3 dec.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af Budsmoke

Jeg syntes ikke helt dine data giver mening. Hvad betyder det når du skriver 41,425? og 116,604?  ???

Er det ikke også længden VE du skal finde??

Umiddelbart vil det give god mening med sinusrelation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2016 af SuneChr

# 2
På en teknisk tegning er målene opgjort meget præcise. Den sidste millimeter skal med.
Jo, vi skal finde |EV| .
Dertil kan anvendes enten ΔAEV eller ΔBEV
Vi er da, forinden, nødt til at finde nogle passende vinkler og sider for at beregne det sidste.


Svar #4
28. februar 2016 af klaus33 (Slettet)

Kan du ikke forklare mig hvordan du har fundet |AV| = 1706,272 Sune? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2016 af Budsmoke

#3

Jeg forstår godt hvad decimaltal betyder. Dog ikke hvorfor det er opgivet i spørgsmålstegn som i #0!?!?!?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2016 af miiimi (Slettet)

Jeg tror at han mener grader, Budsmoke :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2016 af SuneChr

# 4

\frac{|AB|}{\sin AV\! \! B}=\frac{|AV|}{\sin ABV}              Isolér |AV|     AVB er den tredje vinkel i ΔABV


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2016 af Budsmoke

#6

Det fremgår bare ikke i spørgsmålet, derfor svarede jeg som jeg gjorde i #2


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2016 af miiimi (Slettet)

Kan du forklare opgaven nu så? Budsmoke?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2016 af Budsmoke

#9

Det er mest for at gøre opmærksom på, at man skal forklare sig så godt som muligt, for at få den rette hjælp. Jeg har af og til selv meget svært ved at forklare, det som jeg ikke forstår, hvilket nogle gange er ført til misforståelser.

Som jeg skrev i mit første svar vil sinusrelationer være fornuftigt, hvilket også er bevist i #7

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Triangulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.