Kemi

Hvad er navngivning af salte ?

29. februar 2016 af Camillaalilji - Niveau: C-niveau
Hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Saltes navngivning

Salte består af et metal og et ikke-metal

Saltes navn=metal+ikkemetal+id

Du navngiver en salt, f.eks.

NaCl=Natrium+chlor+id=Natriumchlorid

HCl=hydrogen+chlor+id=Hydrogenchlorid


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Et salt er sammensat af et metal og en syrerest. Salte navngives efter de ioner, de indeholder. Formelenheden er neutral - summen af positive og negative ladninger er 0. Navngivningen følger dette: Positiv ion(metalion først) --- Negativ ion(Ikke-metal ion) + "id"

NaCl: Natrium-chlor+id

KCl: Kalium-chlor+id


Skriv et svar til: Hvad er navngivning af salte ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.