Kemi

pKs-værdi

01. marts 2016 af OleJespersen - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med følgene spørgsmål:

"Halvækvivalens er halvvejs ved ækvivalenspunktet og her gælder at pH=pKa, men hvorfor?"

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af mathon

fordi der for pufferen gælder
pufferligningen:
                                    pH=pK_s+\log\left ( \frac{V }{V_s-V } \right )         hvor V_s er slutvolumen af titrator.

som for V=\tfrac{1}{2}V_s
giver:
                                    pH=pK_s+\log\left ( \frac{\tfrac{1}{2}V_s }{V_s-\tfrac{1}{2}V_s } \right )=pK_s


Skriv et svar til: pKs-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.