Kemi

Stofmængdekoncentration

02. marts 2016 af mussi9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der overføres 45 mL 0,125 molær KBr til en 500mL målekolbe og der fyldes op med vand til stregen. Hvad er koncentrationen af KBr i den nye, fortyndede opløsning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug den følgende formel to gange: c=\frac{n}{V}


Svar #2
02. marts 2016 af mussi9 (Slettet)

45/1000 = 0,46L

Her har jeg lavet det om til liter


Svar #3
02. marts 2016 af mussi9 (Slettet)

n = 0,45 *0,125 =0,056 mol


Svar #4
02. marts 2016 af mussi9 (Slettet)

0,056/0,500=0,1125

er svaret korrekt? 

altså 0,1125 Molær


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

45/1000 giver ikke 0,46. Det giver derimod 0,045. 


Svar #6
02. marts 2016 af mussi9 (Slettet)

Det retter jeg lige, men er udregningen ellers rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja


Svar #8
02. marts 2016 af mussi9 (Slettet)

Okay tusind tak. Kan du også hjælpe mig med denne https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1666240 ? 

det er lidt akut, da jeg skal til prøve imorgen! det ville være så sødt af dig 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.