Matematik

Hvordan forklare jeg min søn denne opgave

05. marts 2016 af Mt69 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
2
- af 21
7
Hvordan vil i skrive dette stykke op
Med venlig helsen
En desperat far

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2016 af mathon

Kære Desperate

 \frac{1}{7} af "noget" findes ved at dividere med 7

 \frac{1}{7}  af 21 er således 21:7=3

 \frac{2}{7} af 21 er det dobbelte af \frac{1}{7}  af 21
dvs
           2\cdot 3=6

eller
        \frac{2}{7}\; a\! f\; 21=\frac{2}{7}\cdot 21=\frac{2\cdot 21}{7}=\underset{forkort \; med\; 7}{\frac{2\cdot 3\cdot \mathbf{\color{Red} 7}}{\mathbf{\color{Red} 7}}}=2\cdot 3=6

eller
        \frac{2}{7}\; a\! f\; 21=\frac{2}{7}\cdot 21=\frac{2\cdot 21}{7}=2\cdot \frac{21}{7}=2\cdot 3=6

eller

        \frac{2}{7}\; a\! f\; 21=\frac{2}{7}\cdot 21=\frac{2\cdot 21}{7}=\frac{42}{7}=6

TAK - fordi du er en GOD far!


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

En mere primitiv beskrivelse:

7 børn skal dele 21 påskeæg, men Hans er fraværende, så hans bror Jens skal have 2 portioner med hjem.

Hver portion er 21/7 æg = 3 æg, så Jens skal have 2*3æg med hjem.

Til indledende brøkregning er sådanne eksempler og "lagkageregning" nyttige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2016 af mette48 (Slettet)

#2 I den moderne vertion hedder det pizza-regning, det er sundere.  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2016 af Jegvedingenting

#2

Det går altid ud over stakkels Hans... Og i Hans og Grete..


Svar #5
08. marts 2016 af Mt69 (Slettet)

jeg takker


Skriv et svar til: Hvordan forklare jeg min søn denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.