Fysik

Frekvens

05. marts 2016 af Bob1234567891 (Slettet) - Niveau: C-niveau
I en opgave får jeg at vide at hydrogen har bølgelængden 656 nanometer. Jeg skal bestemme dens frekvens. Derfor går jeg ud fra at jeg skal bruge formlen c = y * f

Jeg ved godt at jeg kan isolere f. Spørgsmålet er bare, at c er givet ved 3.00 * 10^8 meter i sekundet.

Jeg kan vel ikke dividere dem hvis de har forskellige enheder?

f = 3.00*10^8 / 656 = 457371 hvad?

Hvad gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2016 af PeterValberg

nano er 10-9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. marts 2016 af Bob1234567891 (Slettet)

Så jeg skal sige 0,3 / 656 = 0,000457317 hz ?

Er det korrekt?

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2016 af PeterValberg

Se eventuelt dette [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2016 af mathon

Det er ikke korrekt!
                                       f=\frac{c}{\lambda }=\frac{2{,}99792\cdot 10^8\; m\cdot s^{-1}}{656\cdot 10^{-9}\; m}=4{,}57\cdot 10^{14}\; s^{-1}=4{,}57\cdot 10^{14} Hz


Svar #5
05. marts 2016 af Bob1234567891 (Slettet)

Men hvorfor må man godt dividere si-enheden m/s med m ?

Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2016 af mathon

                          \frac{m\cdot s^{-1}}{m}=s^{-1}=Hz


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.