Matematik

Hjælp!!

07. marts 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen, der ved hvordan, man løser b'eren?? :D

Vedhæftet fil: Opgave 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af fosfor (Slettet)

Væksten er størst når v'(x) er maksimal. v'(x) er maksimal når v''(x) = 0.

Når du solver sidstnævnte ligning fås x = 125 ln(3.177)/28. Tegn grafen for at bekræfte at det er et maksimum og ikke saddel- eller minimumspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
07. marts 2016 af Anonyminized (Slettet)

Tak for hjælpen!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2016 af PeterValberg

Din sammenhæng er logistisk, hvortil modellen er:

f(x)=\frac{M}{1+ce^{-aMx}}

Væksthastigheden er størst ved f(x) = M/2, du kan altså "bare" løse ligningen:

f(x)=\frac{10,28}{2}

Tidspunktet x kan også bestemmes som:

x=\frac{\ln(c)}{aM}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.